Kenkien koko kannattaa tarkistaa tilatessa huolellisesti jopa merkki- ja mallikohtaisesti. Englannin verkkokaupoissa koot ilmoitetaan UK-kooissa, jotka ovat erilaiset verrattuna US-kokoon. Monet verkkokaupat tarjovat kuitenkin hyvät vertailutaulukot koon valintaan.

Kuinka valita oikea koko?

Kenkien tilaaminen on helppoa, jos tietää mikä koko kyseisestä mallista sopii itselle. Sinulla esimerkiksi voi olla vastaavan malliset vanhat kengät tai sitten olet koittanut haluamaasi mallia paikallisessa kaupassa ja pistänyt koon mieleen.

Periaatteessa riitää, että tiedät kyseisestä mallista jonkin koon: UK, US, Euro tai senttimetrimitta. Esimerkiksi Wigglellä jokaisen tilattavan kengän tiedoissa on kyseisen kengän kokotaulukot listattuna (välilehti “Size Guide”). Taulukossa listataan jokainen kengän koko UK-, US-, Euro- ja senttimetrikooissa.

wiggle_sizing_chart

Asics-kengän kokotaulukko Wigglen kengän tiedoista.

Monet kengät sisältävät UK-koon kengän sisäpuolella olevassa tietolapussa. Näin ollen kengän pystyy tilaamaan suoraan sillä koolla. Esimerkiksi Asics ei kuitenkaan sisällä UK-kokoa, vaan US-koon. Näin ollen vastaavuus voidaan katsoa verkkokaupan valikoiman kyseisen kenkämallin vastaavuustaulukosta. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa on Asics-kengän kokotaulukko. Jos kengän tiedoissa sanottaisi vain US-koko 9, niin sitä vastaava UK-koko olisi 8 ja verkkokaupasta tilattaisi koon 8 kenkä.